Kezdőlap Rólam
A korona lehull
Lejegyezve: 2018.01.22.1. Megszólalsz. A saját hangodon, magadért. Elmondod, mit döntöttél, mit szeretnél, mit vállalsz és mit nem, és hová szeretnél eljutni.

2. Nem vesz komolyan. Amikor kitartasz, kivívod a haragját. Ellenállás. Düh. Nem ért. Próbál lesöpörni. Megfenyeget. Ereje erőszak. Régen működött.

3. Már nem hat rád. Kitérsz haragja elől. Tudod, hogy rettenetes, amikor széttörik a keret. Megélted te is. Te már feltámadtál. Ő most omlik össze.

4. Kiszabadult a szörny és pusztít, ahol ér. Menedéket keresel. Védelmet. Támaszt. És gyűjtöd az erőd. Nem azért, hogy visszavágj vagy ellenállj, hanem azért, hogy állhatatos maradj. Magadért állsz ki. És egy új világért. Csibéid köré védőszárnyat vonsz, és várod a vihar csendesülését.

5. Lekicsinyel. Becsmérel. Sárba tipor mindent, ami szép volt. Nyomogatja a gombjaid, de azok már nem működnek. Megpróbálja elvenni az erőd. A hited. Többé nem lehet. Ősanyáid minden ereje tengerré egyesül benned. A tenger szétterül és vár. Méltósággal. Mélységgel.

6. A harag fárasztó. Ereje gyengül. Nincs jól. Már régóta nincs. De nem bízik benned. Azt hiszi, támadod. Pedig csak nem akarsz már alárendelődni. Sebes a lelke. Takarja. Fél. A Te erődtől fél. A tisztánlátásodtól. A békédtől. A tengeredtől. Ismeretlen neki.

7. Vársz és kitartasz. Várod, hogy újra szólhass. Amikor már meghallja halk szavad. Az üvöltés az ő eszköze. Sok erőt veszít. Reped a burok. Lassan feltárul a seb, mit haragjával rejtegetett.

8. Meglátod és megérted őt. A sebzett férfit, akit ráébresztettél, hogy nem a teremtés koronája. A kudarcot vallott harcost, akinek fegyvere nem fog rajtad. A bukott vezetőt, aki méltatlanná vált a vezetésre. A tettével szembesülő apát, aki elárulta övéit. A férjet, aki saját gyengeségétől roppan össze. És a rettegő kisfiút, aki csak az erőszakot ismeri, és aki mindvégig szeretetre éhezik.

9. Valami változik. Tekinteted fényétől benne valami születik. Valami éled odabenn. Növekszik. Téged akar. Már nem is akar. Csak kér. Meghagyva a nemet mondás lehetőségét. Arra kér, hogy láss a harc mögé. Hogy segíts lebontani a burkot. És gyógyítsd. Gyógyítsd meg őt. A férfit, aki ráébredt, többé nem uralkodód. A férfit, aki ráébredt, kicsi, mint egy kisgyerek. A férfit, aki ráébredt, te közben felnőttél. A férfit, aki ráébredt, mit veszített. A férfit, aki ráébredt, mennyire elveszett. A férfit, aki ráébredt, rosszul szeretett. A férfit, aki ráébredt, másképp is lehet. A férfit, aki bármit megtenne, hogy férfi lehessen melletted.

10. Csend. Kézfogás. Békekötés. Új egyezség. Egymásért. Egy Másért.
Elismerlek. - Elismersz.
Felismerlek. - Felismersz.
Megismerlek. - Megismersz.

Üljünk le egy körbe. A Mi körünkbe.
Ideje békét kötni. Ideje elmondani. Ideje meghallgatni. Feltárni és megérteni. Bevallani és megbocsájtani. Megköszönni és elfogadni. Odaadni és visszakapni. Megtalálni és új útra indulni.

A Mi körünkből. Néha az a segítség, ha vele maradsz. Máskor az, ha elengeded a kezét.
Hogy végül együtt maradtok-e vagy külön, majd eldől. Hogy külön vagy közös út vár-e benneteket, majd kiderül. De addig a pontig együtt kell eljutnotok. Harc és bántás nélkül. Válás az, amikor a tenger kisimul, a viszály elcsitul és mindenki a helyére talál. Válás az, amikor minden kimondatott, megértetett és megbocsáttatott. És válás az, ami után lehet kezdeni egy új életet. Együtt vagy külön, de békében, gyógyultan, egészen.

Mi kör. Várlak benneteket. Akár együtt, akár külön...
    Szappanyos Orsolya, kapcsolattolmács.
Az oldal valamint a Facebook oldal minden írása saját szellemi alkotás, amelyet szerzői jogok védenek. Megosztható változtatás nélkül, a szerző és forrás pontos megjelölésével. Köszönöm.
 
Kapcsolódó írások:
- Istennők vagyunk
- Válás-válság
- Vezet és Követ és...
- Erős férfi
- Mai nők
 
< < <  Ember, ne mérgelődj!
 
Beérés  > > >
 
 
KÖZÖSSÉGI PROGRAM
Tizenkét Szoba

KERESÉS

 
KÖVESS A FACEBOOKON!

 
KAPCSOLAT

Szappanyos Orsolya kapcsolattolmács
Cím: 1088 Bp. Bródy Sándor utca 27.
E-mail: ragyoglak@gmail.com
Telefonszám: kérd e-mailben!
Skype: Ragyoglak
Copyright © 2014-2018. Minden jog fenntartva! Ragyoglak.hu | Szerzői jogok | Adatvédelmi Irányelvek
Kezdőlap - hirfolyam Kezdőlap - hírfolyam Likeold az oldalunkat!