Kezdőlap Rólam
A legkisebb királyfi titka
Lejegyezve: 2017.03.11Ugyan mire számíthat az ember, ha harmadiknak születik? Hisz bátyjai születési jogon mindig elsőbbséget fognak élvezni. A koronára esélye sincs, s a királyi vér örökségén kívül itt semmi sem az övé.

Van azonban egy óriási előnye a legkisebbségnek: hiányzik belőle az elsőszülött gőgössége valamint a másodszülött versengése és bizonyítási kényszere. Ő azonos önmagával, se több se kevesebb másnál, pontosan az, aki. És éppen a helye elfogadása teszi őt naggyá a történet végére. Nála ugyanis a királyság nem alapfelszereltség, nem valami olyasmi, amibe beleszületik, de nem is a cél, hanem a jutalom, amelyet akkor kaphat csak meg, ha bejárja a maga útját.

Kedves Férfi! A legkisebb királyfi azt üzeni neked, hogy ne akarj király lenni! A királyságra nem születünk, hanem kiérdemeljük. Nem te választod a királyságot, hanem a királyság választ téged. Majd akkor, ha méltóvá váltál rá.

Hogy mit kell ehhez tenned? Először is felejtsd el a királyságot. Mondj le a nagyságról, és legyél a legkisebb. Dobj le minden gőgöt, 'nekem-jár' követelést, 'én-tudom' önteltséget, 'vagyok-már-valaki' nagyarcot, légy alázatos és szerény. Ne prédikálj és ne dirigálj, hanem menj, és érj meg a királyságra! Indulj el csendesen és hittel a szívedben, a saját utadon, belső iránytűdet követve. Találd meg azt a Nőt, aki Rád vár. Ez most a feladat. Ne akarj vezetővé válni, s ne keress királyságot. Mert királyság csak annak adatik, aki végigjárja a neki rendelt utat.


Mielőtt másokat vezetnél, tanuld meg magadat vezetni! Csak kövesd a szíved, keresd meg a Te királylányodat, küzdj meg érte sárkánnyal és tengeri szörnnyel, hóviharral és jégesővel, boszorkánnyal és útonállóval, mászd meg a magas hegyeket és a mélységes völgyeket, szeld át a száraz sivatagokat és háborgó tengereket, nézz szembe kísértéssel, megvetéssel, magánnyal, nélkülözéssel, s amikor már végigjártad a magad útját, megéltél mindent, mit meg kellett élned, levizsgáztál bátorságból és hűségből, kitartásból és szeretetből, akkor és csak akkor érkezhetsz meg a királylányhoz.

A legkisebb királyfi egyet akar: megtalálni a Nőt, a királylányt. Ezért indul el és vállal minden viszontagságot. S rendelődik mellé sokféle segítő: tündér, kismadár, törpe, varázsló, mindig épp a megfelelő, aki ellátja jótanáccsal és mindenféle varázseszközzel. Megnyugtató ígérete a mesének, hogy aki meri a szívét követni, az megkap minden látható és láthatatlan támogatást, hogy célját elérje.


A királyság pedig a bónusztrack a sztoriban, amihez a királylány szívének elnyerése által juthat. Nem cél, hanem következmény. Aki szeret, királlyá válik. Nem ő nevezi ki magát királlyá, nem birodalmat akar építeni, egyszerűen csak szeretni vágyik a Nőt. Az apja sem azért küldi el, hogy tegyen szert vagyonra és rangra, hogy szerezzen be egy koronát, hanem azért, hogy feleséget találjon. Mindenki olyat talál, amilyet megérdemel. A mi királyfink, a legkisebb, a legnemesebbet választja, mert neki nem kell a gőgös, cicomás aranyba foglalt nyafka fajta. S a királylány apja is csak ahhoz adhatja a lányát, aki kiállt minden próbát és elnyerte a lánya szívét. Az ilyen férfira pedig már egy országot is rá lehet bízni.

S hogy miért mesélem ezt el? Mert a mese nem mese. A mese maga az élet szimbólumokba kódolva. Jó lenne, ha a mai férfi nem feledkezne el a meséről nagy igyekezetében, hogy valakivé tegye magát. Ne tedd, kedves Férfi. Menj és cselekedj! Érd el a Nő szívét. Tűzön vízen át. Képes vagy rá? Akarod-e őt és csakis őt?

A mese igaz. Mondd, vállalod-e a legkisebb királyfi sorsát?
Mert egy nő szívét elnyerni valóban királyság.
Ha ezt megérted, mindent megértesz.
Magadról, a Nőről, lelki nagyságról és az életről.
 
    Szappanyos Orsolya, kapcsolattolmács
Az oldal valamint a Facebook oldal minden írása saját szellemi alkotás, amelyet szerzői jogok védenek. Megosztható változtatás nélkül, a szerző és forrás pontos megjelölésével. Köszönöm.
 
Kapcsolódó írások:

- Most Te jössz
- A Férfi lép
- Nem mondhatom el
- Igent mondok
 
< < <  Amikor nem téged választ
 
 
 
KÖZÖSSÉGI PROGRAM
Tizenkét Szoba

KERESÉS

 
KÖVESS A FACEBOOKON!

 
KAPCSOLAT

Szappanyos Orsolya kapcsolattolmács
Cím: 1088 Bp. Bródy Sándor utca 27.
E-mail: ragyoglak@gmail.com
Telefonszám: kérd e-mailben!
Skype: Ragyoglak

Copyright © 2014-2018. Minden jog fenntartva! Ragyoglak.hu | Szerzői jogok | Adatvédelmi Irányelvek

Kezdőlap - hirfolyam Kezdőlap - hírfolyam Likeold az oldalunkat!