Kezdőlap Rólam
A szív bölcsessége
Lejegyezve: 2016.10.31


Ha együtt kell lennünk, mondják, úgyis együtt leszünk. Ó, ne hidd el, ne dőlj be ennek a szövegnek. Megnyugtató langyos vízben tart, és leveszi rólunk a felelősséget. Mert két ember nem akkor lesz együtt, ha együtt kell lenniük, hanem akkor, ha együtt akarnak lenni. Ha mindketten tudatosan, szabad akaratukból így döntenek. Az együttlét választás kérdése. Sőt, választások sorának eredménye. Két ember kapcsolatához két szabad akarat kell. Nem igaz, hogy mindenképp együtt lesztek, ha a Mindenség úgy akarja. A Mindenség úgy akarja, ahogyan te akarod, hisz téged támogat. De nem dönt helyetted. Igenis le lehet maradni egy kapcsolatról, egy emberről, egy közös életről. El lehet szalasztani csodálatos lehetőségeket. Ha akkor, ott, azon az elágazási ponton másképp döntesz. Vagy ha nem döntesz.


Hogy nem olyanok a körülmények? Hogy sok az akadály? Lehet. De a legfőbb akadály te magad vagy, ha hagyod elsodorni magad, és a sorsra hárítod a felelősséget. Az a kérdés, te mit akarsz? Akarod-e őt, pont Őt, és senki mást? És most nem a fejedet kérdezem, hanem a szívedet. Nem az érdekel, mennyi erre az esély jelenleg, mennyire okos döntés, vagy hogy mi minden hiányzik még hozzá. Azt kérdezem tőled: Mire vágyik a szíved? Mersz-e dönteni? Mert ha őt választod, teljes szívedből, és ő is megteszi ugyanezt, téged választ, teljes szívéből, annak akkora hatása van, hogy képes új forgatókönyvet írni. A szerető szív mindennél nagyobb fénnyel bír, s olyan ereje van, hogy valóságos mágnessé alakul. Ha pedig két szív kezd el ilyen erővel sugározni egymás felé, az falakat dönt és hidakat épít, hegyeket mozgat és utakat teremt. Olyan utakat, amelyekről mit sem tudsz, de fentről láthatók. S ha látnád, mennyi lehetőséged van, és mennyiféle útvonal a térképeden, nevetnél egy nagyot, s ráébrednél: szabad vagy. A szíved szabad. Csak arra kérlek, légy magaddal őszinte. Fülelj, hallgasd meg a szíved. Keresd azt a megnyugtató finom belső hangot, amire, érzed, jó hagyatkoznod. Csend kell hozzá, hogy meghalld, de ha megérkezik hozzád, tudni fogod, miről beszéltem. Egy tiszta hang, amely láthatatlan valóságokról mesél.

Tudom, hogy nem könnyű egy érzékeny szívnek hinni az okos fej helyett. De nem az-e a vágyad, hogy boldog legyél? Erre vajon a fejed vágyik vagy a szíved? Melyik támogatja melyiket? A szíved végtelenül bölcs, s többet ér a bölcsessége minden tudásnál. Mert a láthatatlant is tudja, érzi, a lehetetlent is ismeri, és mindig érted dolgozik. Nincs előre megírva, mi hogyan alakul. Opciók vannak, lehetőségek, amelyek eléd hullnak, majd tovább haladnak, hisz minden örökké mozog, változik. Mondd hát, mit választasz, milyen történetet hordoz a szíved?

A képek forrása: pixabay.com

    Szappanyos Orsolya, kapcsolattolmács
Az oldal valamint a Facebook oldal minden írása saját szellemi alkotás, amelyet szerzői jogok védenek. Megosztható változtatás nélkül, a szerző és forrás pontos megjelölésével. Köszönöm.
 
Kapcsolódó írások:

- Most Te jössz
- Igent mondok
- Köszönet a Férfinak
- Vártalak
 
< < <  Megtaláltalak
 
 
 
KÖZÖSSÉGI PROGRAM
Tizenkét Szoba

KERESÉS

 
KÖVESS A FACEBOOKON!

 
KAPCSOLAT

Szappanyos Orsolya kapcsolattolmács
Cím: 1088 Bp. Bródy Sándor utca 27.
E-mail: ragyoglak@gmail.com
Telefonszám: kérd e-mailben!
Skype: Ragyoglak

Copyright © 2014-2018. Minden jog fenntartva! Ragyoglak.hu | Szerzői jogok | Adatvédelmi Irányelvek
Kezdőlap - hirfolyam Kezdőlap - hírfolyam Likeold az oldalunkat!