Kezdőlap Rólam
Éhes vagyok!
Lejegyezve: 2015.01.12Egy kávézóban ültem, amikor odalépett hozzám. "Éhes vagyok." - mondta. Vékony, magas, és nagyon, nagyon sovány fiú volt. Épp egy barátnőmmel beszélgettem. Emlékszem a megdöbbent arcára, ahogy végignézte, hogyan nyúlok a pénztárcámért, és indulok a fiúval a pulthoz. Könnyedén, kedvesen, természetesen. Mintha minden nap ezt tenném. Ő a kéregetőt látta benne. Én egészen mást éltem meg. Nem gondolkodtam. Csak ösztönösen cselekedtem. Bevillant még útközben, hogy mennyire örülök, hogy van pénzem, és van, miből adjak. Hálát éreztem, hogy megtehetem. De csak utólag raktam össze a jelenetet. (Én sem adok mindig, a reakciómmal magamat is megleptem, hogy ilyen könnyedén is lehet.)

Hogy miért voltam ennyire természetes? Jó hullámhosszon, nyitott szívvel, adó fázisban voltam.Tudod, amikor úgy érzed, mindenki a részed, és az egész világ az otthonod. A fiú éhes, kér, és te adsz. Mint a saját gyermekednek. Két mondat közti szünetben. Magától értetődően. Mosolyogva. Mérlegelés nélkül. A "nem" ilyenkor nem opció. Mert ő a részed. A Fiú. És mindig VAN, mit adni.

Azt mondják, a teremtés rendje: gondolat-szó-tett. De van egy fordított sorrend is. A lenyűgöző számomra pont ez a gondolatmentes természetes cselekvés volt. Ami sokszor nagyszerű dolgokat teremt.
    Szappanyos Orsolya, kapcsolattolmács.
Az oldal valamint a Facebook oldal minden írása saját szellemi alkotás, amelyet szerzői jogok védenek. Megosztható változtatás nélkül, a szerző és forrás pontos megjelölésével. Köszönöm.
 
Kapcsolódó írások:

- Támaszkodj rám
- Anyalánc
- Kézzel írott asszonyi sorsok
- Támogató város
 
< < <  Kézzel írott asszonyi sorsok
 
 
KAPCSOLAT


Szappanyos Orsolya kapcsolattolmács
Cím: Léleképítészet,
Budapest, II.kerület, pasaréti út 12.
félemelet 2. kapucsengő: 12
E-mail: ragyoglak@gmail.com
Telefonszám: kérd e-mailben!
Skype: Ragyoglak

KERESÉS

 
KÖVESS A FACEBOOKON!

 
FÉNYÉKSZER
 
 


Copyright © 2014-2018. Minden jog fenntartva! Ragyoglak.hu | Szerzői jogok | Adatvédelmi Irányelvek

Kezdőlap - hirfolyam Kezdőlap - hírfolyam Likeold az oldalunkat!