Kezdőlap Rólam
Ember, ne mérgelődj!
Lejegyezve: 2017.12.18.Szeretsz bosszankodni? Nem? Akkor miért bosszankodsz lépten-nyomon? Hogy nem rajtad múlik, a világ ilyen? Mindig kitalál valamit a bosszantásodra? És mondd, akkor miért van az, hogy nem minden ember bosszankodik folyton valami miatt? Ugye te is találkoztál már békés, harmonikus, nyugodt, bosszankodásmentes emberekkel? Vajon ők egy másik világban élnek? Másféle emberekkel találkoznak és másféle tapasztalatokat szereznek? Mégis, hogyan lehetséges ez?

Bizonyára te is ismered azt a társasjátékot, hogy "Ki nevet a végén?". Nos, ennek a játéknak a múlt század első felében még más neve volt: "Ember, ne mérgelődj!". Nocsak. Ugyanaz a játék, ugyanazokkal a szabályokkal, és mégis más a neve? Az ember a szerencséjére bízza magát, körről körre dob a kockával, és halad, ahogyan tud. Aztán a végén mi történik? A győztes nevet, a vesztes sír? Vagy talán mindenki mosolyogva fejezi be, mert játszott egy jót, jó társaságban, és közben nem mérgelődött? Lehet, hogy mi sem mérgelődnénk annyit, ha felidéznénk a régi játékot, eredeti nevén neveznénk, és megtanulnánk derűsek maradni, akármennyit is dobunk a kockával és akárhányszor is kell visszamenni a startvonalra?

Talán nem is a világ másmilyen, amiben ezek az emberek élnek, csak más szemmel, más szívvel, más lélekkel tekintenek rá. Hétköznapi emberek hétköznapi történetekkel, mindennapos ügyes-bajos dolgaikkal, tervekkel, vágyakkal, egyedi sorsokkal, nehézségekkel és sok-sok hozzád hasonló emberrel körülvéve. Mégis másképpen érzik magukat és másképpen élik a mindennapjaikat, mint te. Ugyanazon a játéktáblán, ugyanolyan dobókockával, de mást hoznak ki a játékból. Talán az ő hozzáállásukban van a titok, és ez az, ami megváltoztatja a körülöttük lévő világot. Az undok pénztárost, a fásult banktisztviselőt, a hanyag takarítónőt, a rendetlen kamaszt. Talán. Ezek az emberek tudják, hogy a bosszankodás választás kérdése, és úgy döntöttek, nem a körülményektől és más emberek viselkedésétől fogják függővé tenni, hogyan érzik magukat. Ó nem, nem tudják megváltoztatni a kinti világot. Azonban a saját belső világukat igen, a hozzáállásukat, a reakciójukat, az elvárásaikat és viszonyulásaikat, ezzel pedig már javítottak némiképp a statisztikán. Saját felelősségi körükben rengeteget tettek azért, hogy mindaz, amit ők visznek bele a világba, már ne a bosszankodás, ne a méreg, hanem a békesség legyen. És ezzel igenis meg lehet változtatni egy játékot, egy országot, egy világot. Lehet úgy dönteni, hogy békét hozol, békét élsz és békét adsz. Nem csak karácsonykor, hanem minden más napon. Te milyen játékot játszol ma, holnap, otthon, a munkahelyeden, a szomszédoddal, a pároddal, a gyerekeiddel, a szüleiddel? Mondd, hogyan döntöttél?

Ne mérgelődj, Ember!
    Szappanyos Orsolya, kapcsolattolmács.
Az oldal valamint a Facebook oldal minden írása saját szellemi alkotás, amelyet szerzői jogok védenek. Megosztható változtatás nélkül, a szerző és forrás pontos megjelölésével. Köszönöm.
 
Kapcsolódó írások:
- Nincs jelentősége
- Tudsz-e még Játszani?
- Támogató város
 
< < <  Válás,válság
 
 
KAPCSOLAT


Szappanyos Orsolya kapcsolattolmács
Cím: Léleképítészet,
Budapest, II.kerület, pasaréti út 12.
félemelet 2. kapucsengő: 12
E-mail: ragyoglak@gmail.com
Telefonszám: kérd e-mailben!
Skype: Ragyoglak

KERESÉS

 
KÖVESS A FACEBOOKON!

 
FÉNYÉKSZER
 
 


Copyright © 2014-2018. Minden jog fenntartva! Ragyoglak.hu | Szerzői jogok | Adatvédelmi Irányelvek

Kezdőlap - hirfolyam Kezdőlap - hírfolyam Likeold az oldalunkat!