Kezdőlap Rólam
Haragszom
Lejegyezve: 2018.10.17Ne mondd, hogy ne haragudjak! Ez hozzánk nem méltó, mert nem lenne a játékszabályok szerint való! Tudod, ez egy ilyen játék: ha megbántasz, megbántódom. Ha eltalálsz, megsebzel. És jönni fog a harag, a düh, a fájdalom, mint következmény. Ne kérj tőlem olyat, hogy lépjek ki a játékból, és legyek érzéketlen, hogy csírájában fojtsam el, amit érzek ilyenkor! Ha már elindítottad a megbántást, annak helyet, utat és feladatot kell találni. Például azt, hogy megértsd: mindennek van következménye. Egy megbántásnak az, hogy a másik egy ideig minimum haragudni fog. Nincs ezzel semmi baj, ha felnőttként beleállsz, és vállalod, hogy amit indítottál, más alakban visszatér hozzád. Most épp harag formájában. Ne kérd, hogy ne haragudjak, mert akkor a hatásod bennem reked, olyan, mintha azt kérnéd, ne sírjak, ha valami fáj, vagy ne köhögjek, ha rám fújod a cigarettafüstödet. Mi azt választottuk, hogy mindig minden pillanatban igazak leszünk, azt mutatjuk, ami van, azt vállaljuk, amit érzünk, és azt mondjuk, amit igaznak találunk.
Játsszuk hát végig a játékot, gyere, ne szállj ki, tarts velem! Most az következik, hogy én haragszom rád, és te vállalod. Ez az a pillanat, amikor van esélyünk együtt találni ki a régi játékból, leülni egy közös körbe, egyesével megnézni minden érzést, gondolatot, reakciót, ami bennünk van, de már nem egymás felé dobálni, hanem bátran, nyíltan kitenni elénk az asztalra, és azt mondani: nézd: ezt találtam magamban. Egy sérelmet, egy haragot, egy dühöt, egy félelmet, egy régi ismerőst vagy egy eddig ismeretlen érzelmet, és most meghívlak ide, a közös körünkbe, hogy együtt valamit kezdjünk vele! Ez már hozzánk méltó út, ez már nem harc, ahol az egyik alul marad, ez már közös kiútkeresés - a régi játékból. De ne kérd, hogy egyedül járjam végig, oldjam fel nélküled, és hagyjam ki a "haragszom rád" - szakaszt. Ha már megbántottál, kérlek, tarts velem, és kettőnkért vállald egy kicsit a haragomat!

Kedves Olvasó! Ha már eleged van a régi játékokból, gyere, és próbálj ki valami újat! A Ragyoglak Tizenkét Szobája az igaz kapcsolatok játéka, egy olan társasjáték, amelyben megtapasztalhatod, hogyan lehet egymásért játszani! Várlak szeretettel, akár egyedül jönnél, akár pároddal együtt!
    Szappanyos Orsolya, kapcsolattolmács.
Az oldal valamint a Facebook oldal minden írása saját szellemi alkotás, amelyet szerzői jogok védenek. Megosztható változtatás nélkül, a szerző és forrás pontos megjelölésével. Köszönöm.
 
Kapcsolódó írások:

- Mielőtt megbocsátok
- A törékenység ereje
- V'érezz velem!
 
< < <  Fegyverletétel
 
A térkép  > > >
 
 
KÖZÖSSÉGI PROGRAM
Tizenkét Szoba

KERESÉS

 
KÖVESS A FACEBOOKON!

 
KAPCSOLAT

Szappanyos Orsolya kapcsolattolmács
Cím: 1088 Bp. Bródy Sándor utca 27.
E-mail: ragyoglak@gmail.com
Telefonszám: kérd e-mailben!
Skype: Ragyoglak
Copyright © 2014-2018. Minden jog fenntartva! Ragyoglak.hu | Szerzői jogok | Adatvédelmi Irányelvek