Kezdőlap Rólam
Kiút
Lejegyezve: 2015.10.02Valamikor réges-régen elhagytad a helyedet, megtagadtad a törzsedet, és ingoványos vidékre tévedtél. Mit szépítsük, ez itt maga a mocsár, mi lehúz, fogva tart, és többé nem ereszt. Épeszű messziről kerüli el, hátra se néz, úgy menekül, de te nem hittél az intő szónak, s most elátkozod a pillanatot is, mikor balgán letértél az útról. Itt állsz nyomorultan, a semmi közepén, ember elérhetetlen távol, s te a mocsárral harcolsz egyedül. De hiába küzdesz, hiába taposol, egyre mélyebbre ásod magad, hisz már térdig ér a mocsár. Végül leállsz, nem mozdulsz, csak vársz bénán tehetetlen, de várni is reménytelen, se közel se távol nincsen segítség. És a mocsár lehúz, fogva tart, többé nem ereszt. Ha kínlódsz, ha harcolsz, ha megbénulsz, ha elnémulsz, ha üvöltesz, ha pánikolsz, ha kétségbe esel, ha feladod: elvesztél… Elvesztél, mint annyian már, kik egyszer régen letértek az útról. Fogy az idő, távolodik a remény, már benne vagy derékig… és a mocsár lehúz, fogva tart, és soha többé nem ereszt.

Hacsak nem ismered a mocsár természetét. Mert van mód, hogy még ebből is kikerülj, hogy csodamód megmenekülj, hát segíts végre magadon, te magányos ember. Nézz vele szembe, egyenesen a közepébe, ismerd meg, ismerd ki, légy erős és légy okos, itt az idő, hogy te kerekedj felül. Barátkozz meg vele, ne harcolj, ne ellenkezz, láss rajta keresztül, és fordítsd a javadra. Mert mindazt, mi kicsi, azt elnyeli, de a nagyot kivezeti. Feküdj rá, amennyire csak bírsz, és kezdd el óvatosan mozgatva kiszabadítani a lábad. Először az egyiket, aztán a másikat, végül a mocsár tetején kezdj el kúszni kifelé. Lassan haladj, légy észrevétlen egyszerű, ne szégyelld, hogy hason kúszol, csak juss ki végre a fogságból.

Ha kiértél, állj talpra, és adj hálát az Égnek, mert megtaláltad a kiutat, kiválasztott vagy, a Te sorsod a túlélés, a Te sorsod a továbblépés. Örülj hát az életednek, visszakaptad, bár azt hitted, örökre elvesztetted, itt állsz, lábad alatt szilárd a talaj, a föld megtart, a föld hazavezet. Menj, kövesd a fákra írott jeleket, és újjászületve térj vissza a törzsedhez. Már várnak Rád.
    Szappanyos Orsolya, kapcsolattolmács.
Az oldal valamint a Facebook oldal minden írása saját szellemi alkotás, amelyet szerzői jogok védenek. Megosztható változtatás nélkül, a szerző és forrás pontos megjelölésével. Köszönöm.
 
Kapcsolódó írások:

- Frappa
- Mintha
- Mással táncolok
- Pillangótánc
 
< < <  Tangónapló
 
 
KAPCSOLAT


Szappanyos Orsolya kapcsolattolmács
Cím: Léleképítészet,
Budapest, II.kerület, Pasaréti út 12.
félemelet 2. kapucsengő: 12
E-mail: ragyoglak@gmail.com
Telefonszám: kérd e-mailben!
Skype: Ragyoglak

KERESÉS

 
KÖVESS A FACEBOOKON!

 
FÉNYÉKSZER
 
 


Copyright © 2014-2018. Minden jog fenntartva! Ragyoglak.hu | Szerzői jogok | Adatvédelmi Irányelvek
Kezdőlap - hirfolyam Kezdőlap - hírfolyam Likeold az oldalunkat!