Kezdőlap Rólam
Nehéz napok
Lejegyezve: 2015.05.13Újabb nagy téma: a női kollektív tudat. Mert emlékezünk. Nem csak égi eredetünkre, de földi utunkra is. Ami bizony cseppet sem volt könnyű. Hányezer éve hordozzuk magunkban a terheket, fájdalmakat, sérelmeket, szenvedéseket, veszteségeket! Ideje lenne megszülni és elengedni őket. Ti, férfiak pedig nagyon nagyon sokat tudtok nekünk segíteni. Azzal, hogy bíztok bennünk, hogy nem velünk szembe, hanem mellénk álltok, s fogjátok a kezünk, hogy látjátok és bevilágítjátok az utunk. Azzal, hogy nem féltek másságunktól, hanem teljességünkben elfogadtok bennünket. Azzal, hogy immár helyet adtok nekünk ezen az eredendően női bolygón, hogy elismeritek és méltó helyre vezetitek nőiségünk. Ez nem magán-ügy, ez nem női-ügy, hanem közös ügy és közös felelősség. Mert magunkon át anyáitokat és lányaitokat gyógyítjuk, és szülünk újjá egy egész világot.

Segítsetek nekünk, hogy felismerjük; ami volt, lehet ezentúl másképp. Hogy a nehéz napokkal terhes nehéz életünk nem a jövő, csak a közös örökségünk. Amikor nőként önmagunkra ébredünk, mindezt a súlyos örökséget már képesek vagyunk átölelni, elfogadni, és magunkon átengedve fel is oldani. Nagy batyuval érkezünk mind. De hiszem, hogy nem csak utódainkért, de elődeinkért is vagyunk most itt, és értük is haladunk, fejlődünk, azzal, ha magunkért teszünk. Mert az ő szenvedésük nem pusztán örökség, hanem a női út része, s mint ilyen, nem volt hiábavaló. Semmi sem. Értünk is éreztek, értünk is szenvedtek, értünk is meghaltak, értünk is áldoztak. Tartozunk nekik annyival, hogy nem visszafelé, hanem előrefelé lépünk. Minden nő, aki saját női létét már könnyebbé tette, minden nő sorsát teszi könnyebbé. Mostanában gyakran tapasztalom és érzem ennek a női összekapcsoltságnak az erejét. Működik ez nem csak egy térben, de téren, sőt időn kívül is. Mintha lehetőséget kaptunk volna, hogy sokakért váltsuk meg önmagunk, hogy sok nő tengernyi fájdalmát tegyük most le, oldjuk fel, és alakítsuk át szeretetté. Hogy újra itt legyünk. Teljes valódiságunkban. Hogy újra bízzunk, merjünk, higgyünk és vállaljunk. Azt, hogy NŐK vagyunk. A szó legtisztább, legnemesebb, legragyogóbb értelmében.
Hogy lányainknak immár jobb legyen. Hogy nőnek lenni ezentúl ne nehézség, hanem könnyűség legyen.
    Szappanyos Orsolya, kapcsolattolmács.
Az oldal valamint a Facebook oldal minden írása saját szellemi alkotás, amelyet szerzői jogok védenek. Megosztható változtatás nélkül, a szerző és forrás pontos megjelölésével. Köszönöm.
 
Kapcsolódó írások:

- Stabat Mater
- Mai Nők
- Istennők vagyunk
- Anyalánc
 
< < <  Mai Nők
 
 
KAPCSOLAT


Szappanyos Orsolya kapcsolattolmács
Cím: Léleképítészet,
Budapest, II.kerület, Pasaréti út 12.
félemelet 2. kapucsengő: 12
E-mail: ragyoglak@gmail.com
Telefonszám: kérd e-mailben!
Skype: Ragyoglak

KERESÉS

 
KÖVESS A FACEBOOKON!

 
FÉNYÉKSZER
 
 


Copyright © 2014-2018. Minden jog fenntartva! Ragyoglak.hu | Szerzői jogok | Adatvédelmi Irányelvek
Kezdőlap - hirfolyam Kezdőlap - hírfolyam Likeold az oldalunkat!