Kezdőlap Rólam
Támogató város
Lejegyezve: 2015.05.13Hogy milyen ez a város? És milyenek az emberek benne? Mindenkinek más. Nekem mostanában a legszebb arcát mutatja, és a legjobb lakóival hoz össze. Olyanokkal, akik mosolygósak, barátságosak, és mindig a legjobbkor tűnnek fel. Mintha mindhez közöm lenne, és nem lennének idegenek. Támogató ez a város, azon munkálkodik, hogy jó legyen benne élni. A segítőkész éjszakai ellenőr a buszon, aki nem akart ellenőrizni, és elhitte, hogy van bérletem, sőt, még leszállni is segített. A srác, aki megdícsérte a virágcsokrom, és velem örült, hogy virágadó barátaim vannak. Az okmányirodás hölgyek, akikkel anyaként gyermekeink felnövésén merengtünk el egy emberségnyit. A pincérfiú, aki kérdésemre őszintén bevallotta, hogy ő sem tudja, hol a mosdó, mert ez az első napja, mert jó volt vele a közös tudatlanságunkon összenevetni. Az idős házaspár a vonaton, akik tizenöt percben engedtek bepillantani még mindig egymásra figyelős, összeszokott, megnyugtató kettősükbe. A jegyszedők, akik egy csapatként drukkoltak a bejáratnál, hogy a barátunk odaérjen a jegyekkel az utolsó pillanatban, és még a ruhatári pénz is ráért a szünetben, csak szaladjunk be az előadásra. Az egyedül élő néni, aki társaságért jár be a zöldségeshez, és szájharmonikán játszva idevarázsol nekünk egy kis Párizst.
Mennyi barátságos városlakó! Olyanok, akikkel egy rövid időre összehoz a véletlen, hogy megmutassa, van közünk egymáshoz. Akikkel megsejthető, hogy bár nem ismerjük egymást, mégsem vagyunk egészen idegenek. Nem tudjuk a nevüket, nem ismerjük a történetüket, másnapra még az arcukat is elfelejtjük. De az élmény megmarad. A mindennapi megerősítés, hogy emberségünkben mégis csak egymás ismerősei vagyunk. Egy pillanatra otthonosan összekapcsolódunk, hogy emlékeztessük egymást: ez az egész egy nagy közös játék. A cél, hogy jó legyen ebben a városban. Élni, dolgozni, szeretni...
    Szappanyos Orsolya, kapcsolattolmács.
Az oldal valamint a Facebook oldal minden írása saját szellemi alkotás, amelyet szerzői jogok védenek. Megosztható változtatás nélkül, a szerző és forrás pontos megjelölésével. Köszönöm.
 
Kapcsolódó írások:

- Támaszkodj rám
- Hétköznapi reggel
- Éhes vagyok!
 
< < <  Hétköznapi reggel
 
 
KAPCSOLAT


Szappanyos Orsolya kapcsolattolmács
Cím: Léleképítészet,
Budapest, II.kerület, Pasaréti út 12.
félemelet 2. kapucsengő: 12
E-mail: ragyoglak@gmail.com
Telefonszám: kérd e-mailben!
Skype: Ragyoglak

KERESÉS

 
KÖVESS A FACEBOOKON!

 
FÉNYÉKSZER
 
 


Copyright © 2014-2018. Minden jog fenntartva! Ragyoglak.hu | Szerzői jogok | Adatvédelmi Irányelvek
Kezdőlap - hirfolyam Kezdőlap - hírfolyam Likeold az oldalunkat!