Kezdőlap Rólam
Utazás egy idegen férfi karjában - egy blogger születése
Lejegyezve: 2015.01.04Akkor már 3 napja alig aludtam: valami készült, érlelődött bennem. Egy 18 évig tartó házasság után, négy gyermekes anyaként, hátam mögött néhány szerelemmel elindultam, hogy kisimítsam a lelkem. Így esett, hogy jelentkeztem egy csoportos tantra-kalandra. A tantráról akkor már sokat tudtam, pl. azt, hogy csak a nyugati ember azonosítja a szexualitással, valójában egy sokkal tágabb filozófiai irányzat, amely a testet a lélek templomának tekinti. Bár a programot ajánlják ismerkedésre is párkeresőknek, nekem más célom volt. Leginkább válaszokat kerestem ott, és bennük magamat. A burkomból akartam előbújni, lebontani a körém épült falakat, oldódni és emelkedni.

Hogy vágytam-e kalandra? A szó hagyományos értelmében nem, de számomra minden találkozás egy kaland, amely váratlan meglepetéseket tartogat. Jó nagy adag bátorságra és nyitottságra volt szükségem, hogy belevágjak a tantra-kalandba. Bár akkor már bőven rendelkeztem tapasztalattal az emberi kapcsolódások terén, tudtam, most igencsak a határaimat feszegetem, kiléptem a komfortzónámból, és valójában fogalmam sem volt, mi vár rám. De amit átéltem azon az estén, arra végképp nem számítottam...

Ismeretlen nők és férfiak egyenlő számban, félhomályban körben ülve, kényelmes ruhában, selymes keleti környezet, mosolyok és gesztusok, valami visszafogott várakozásban. Megnyugtatott a puha szőnyeg, a párnák ismerős otthonossága, a levegőben jóindulat, figyelem és elfogadás áradt. Aztán lágyan, tapintatosan elkezdődött. A program a szemkontaktustól vezet a bizalmasabb kapcsolódásig, persze felöltözve, alapszabály az egyéni határok tiszteletben tartása, a lényeg az energiák áramlása. Közben folytonos párcsere, sok partnerrel élhető át Nő és Férfi tiszteletteljes, szent találkozása. A vetkőzés pedig a Lélek vetkőzése, a feladatokban haladva egyre inkább ezt éreztem: ezek a férfiak látnak, éreznek, felnyitnak, szemükben tükröződik csupasz lényem, semmit sem rejthetek el sem előlük, sem magam elöl. "A semmi ágán ült szivem."


Ekkor történt meg velem az, amit a görög drámákban katarzisnak neveznek. A szó maga megtisztulást, megszabadulást jelent. A főhős egy intenzív élménylöketet kap, érzelmileg megrendül, erőteljes változás indul be a lelkében, amely emelkedett tudatállapotot hoz létre. Egyszerre fájdalmas és örömteli, lezuhanó és felemelő, felkavaró és továbblendítő élmény. Egy katarzis után alapvetően leszünk mások. Olyan, külső hatásra bekövetkező belső esemény, amely akár egész életünk irányát képes megváltoztatni.

A férfiak körben ülve, hátukat a falnak döntve kényelmes fotelként kínálták magukat - minket vártak. Én mit sem sejtve befészkelődtem soron lévő emberem ölébe, hátamat mellkasának döntve becsuktam a szemem, és vártam.
Felcsendült a zene, Bagdi Bella mintha nekem énekelte volna: "Egy jó szó legyen az utolsó..."
 
 
Amikor megéreztem a férfi ölelés megtartó erejét, a lelkem megadta az engedélyt az elengedésre: mintha valaki kinyitott volna bennem egy zsilipet, hirtelen minden addig hordozott fájdalmam utat talált, és folyni kezdtek a könnyeim. Ott, azon az éjszakán, egy ismeretlen férfi karjaiban letettem múltam terhét, megtisztultam, és rátaláltam a férfi támogató erejére. Éreztem, ahogy könnyül a teher, ahogy múlik, ami fáj, s helyén valami tisztaszívűség marad. Akkor értettem meg, mit jelent igazán beledőlni a Férfi karjába, s végül már azért sírtam, hogy 40 évig enélkül az erő nélkül éltem. Kb. olyan élmény, mint amikor azt hiszed, tudod, mi az orgazmus, mígnem egyszer totális magasságában és mélységében átéled...


Egy támogató apa, két nagyszerű fiútestvér, egy sokáig kitartó férj és néhány csodálatos szerető kevés volt ahhoz, hogy teljes erejében ismerjem a Férfit, mint Támaszt. Életem minden, férfiakhoz fűződő fájdalma, hiánya, csalódása, lelkem minden női sérülése patakokban folyt ki ott belőlem.

Kedves Ismeretlen, aki akkor megengedted, hogy öledbe tegyem le terheim, aki tisztelettel elfogadtad Női könnyeim, s aki elég erős voltál, hogy megtarts, mikor a legnagyobb szükségem volt rá; Hálásan köszönöm!!! Mert szavak nélküli tiszta jelenléteddel a legtöbbet adtad azon az éjszakán. Éreztél, értettél, elfogadtál, szerettél, megtartottál s tiszteltél. Akkor, ott, Általad találkoztam a Férfival.

---

Másnap hajnalra megszületett belőlem első írásom, ami elindított a blogírás útján. S hogy mit adott nekem mindez? Egy évre rá elhozta azt a Férfit, akiről az írásaim szólnak. A hiányzó láncszemet, a madárkát, aki már nem akart tovább repülni az otthonomból. Arca, teste, neve, hangja, mosolya és története lett, a Férfi igaz története, amely ma már az enyémmel együtt halad.
Elizabeth Gilbert: Ízek, imák, szerelmek c. könyvében mondja egyik barátja az írónőnek a következő mondatot:
"Amikor nyakadba veszed a világot, hogy segíts önmagadon, elkerülhetetlenül azon veszed észre magad, hogy mindenkin segítesz."
A Ragyoglak blog ebből az élményből kelt útjára. Hajnali írásom (Vezetett vagyok) ösztönös, egyéni önfeltárásként, személyes vallomásként indult, s a vággyal, hogy amit megéltem, átadhassam, megoszthassam másokkal. Nem mint tudósító a hadszíntérről, inkább mint egy kedves jóbarát, aki sokáig hallgatott, de egy ideje mesél. S hogy valóban találtam értő fülekre és érző szivekre, az a sors kegyelme. Így vált az évek során számtalan egyedi élményem kollektív üzenetté. Hála, hogy olvasod.
    Szappanyos Orsolya, kapcsolattolmács.
Az oldal valamint a Facebook oldal minden írása saját szellemi alkotás, amelyet szerzői jogok védenek. Megosztható változtatás nélkül, a szerző és forrás pontos megjelölésével. Köszönöm.
 
Kapcsolódó írások:

- Vezetett vagyok
 
 
KAPCSOLAT


Szappanyos Orsolya kapcsolattolmács
Cím: Léleképítészet,
Budapest, II.kerület, Pasaréti út 12.
félemelet 2. kapucsengő: 12
E-mail: ragyoglak@gmail.com
Telefonszám: kérd e-mailben!
Skype: Ragyoglak

KERESÉS

 
KÖVESS A FACEBOOKON!

 
FÉNYÉKSZER
 
 


Copyright © 2014-2018. Minden jog fenntartva! Ragyoglak.hu | Szerzői jogok | Adatvédelmi Irányelvek
Kezdőlap - hirfolyam Kezdőlap - hírfolyam Likeold az oldalunkat!