Kezdőlap Rólam
Változások, válságok, újjászületések
Lejegyezve: 2015.01.27Vannak feldúlt éjszakák, és vannak kócos nappalok, amikor a Megváltó is csak lopva oson…

Belépéskor mondták, hogy nehéz lesz, hogy ne éld bele magad a játékba, mert ha véget ér, fájni fog. De te nem tudtál már félig benne lenni, egészen kellett elmerülnöd, s most partra vetett halként kapkodsz levegő után. Nem érted az Eget, lázadnál, de már nincs erőd, csak tehetetlen nézed a pusztulást, a rideg valóságot. A Nagy Úr az asztalra csapott és lesöpört, te nem léptél, hát lépett ő, vagy talán ő is te vagy, s kitágított önmagad segített kilépni végre a színjátékból. Lehúzva álarcaidat, megfosztva jelmezeidtől, ez már egy másik darab, az Igazi Játék, hát jobb lesz, ha beleváltozol. Gyerünk, most légy bölcs, állj talpra és állj bele!

És te szétesel, és derékba törsz, és leomlasz, és rettegve keresel pincédben menedéket a vihar elől. Csak egyetlen biztos pontot, mibe kapaszkodnod már tudod, hogy csak illúzió. Úgy tűnik, a Mindenség akarata ellened esküdött, kifogták a szelet a vitorládból, léket kaptál, s lassan a semmibe süllyed szépen felépített világod. Ami volt, szertefoszlott, régi arcod maradéka az ablakból integet, s te meztelen őszinteségedben ráébredsz, hogy nincs másik út. És ekkor elengedsz mindent és megadod magad, és visz az ár és a meder simára csiszol, és te gömbölyödsz és alakulsz, és már alázattal elfogadod, mire a káosz tanítani akar.

Aztán csend. A viharnak vége. Túlélő vagy. Nem haltál bele, csak egy részed hagytad el, mihez ragaszkodtál, lemorzsolódott, lám, az nem te voltál, hisz itt állsz Egészben. Igaznak találtattál és Kegyelmet kaptál, és Életre keltél, és Újjászülettél. Itt vagy velünk. S mi együtt létezünk Veled...


Mi történik bennünk, amikor minden borul? Mire jó a válság? Hogyan lehet túlélni egy krízist? Hol az értelem a káoszban? Ki csendesíti le a vihart? Mit kezdj a romokkal? Hogyan juthatsz át a túlsó partra? Mit viszel magaddal?
Várlak, ha épp borul az életed, ha túléltél egy vihart, és kiutat találtál, ha vannak kérdéseid, elakadásaid, vagy megosztásra váró személyes élményeid, és várlak, ha jól jönne egy kísérő életed egy szakaszán.
    Szappanyos Orsolya, kapcsolattolmács.
Az oldal valamint a Facebook oldal minden írása saját szellemi alkotás, amelyet szerzői jogok védenek. Megosztható változtatás nélkül, a szerző és forrás pontos megjelölésével. Köszönöm.
 
Kapcsolódó írások:

- Üzenet a túlsó partról
- Kiút
- Hagyom, hogy minden lélek járja a maga útját
- Pillangótánc
 
< < <  Felhőben tárollak
 
 
 
KÖZÖSSÉGI PROGRAM
Tizenkét Szoba

KERESÉS

 
KÖVESS A FACEBOOKON!

 
KAPCSOLAT

Szappanyos Orsolya kapcsolattolmács
Cím: 1088 Bp. Bródy Sándor utca 27.
E-mail: ragyoglak@gmail.com
Telefonszám: kérd e-mailben!
Skype: Ragyoglak


Copyright © 2014-2018. Minden jog fenntartva! Ragyoglak.hu | Szerzői jogok | Adatvédelmi Irányelvek
Kezdőlap - hirfolyam Kezdőlap - hírfolyam Likeold az oldalunkat!